Make your own free website on Tripod.com

hoe is septuagint ontstaan? wel dat komt u hier te weten.

Hoe is de naam Septuagint ontstaan? en wat betekent het?

defenitie van "septuagint": septuagint is de engelse spelling van de latijnse afleiding voor de griekse vertaling van het oude testament :)

één van de oude bandleden kwam met de naam septuagint. De rest van de groep vond het wel goed klinken zonder te weten wat septuagint betekende. Rond 1995 was er sprake om de naam te veranderen, maar ze vonden geen betere naam. Dus de naam septuagint bleef. We willen daar niets mee suggerenen, dat doen we met onze muziek en teksten?

Wanneer is de band ontstaan?

We keren terug in de tijd namelijk 1991. Toen is de band ontstaan, door cees(nog steeds te trotse zanger van septuagint) en een paar andere mensen. Pepijn kwam er bij in 1994 bij het maken van hun eerste demo cd, simpel genaamd SEPTUAGINT. De 300 kopies waren in mum van tijd uitverkocht. Maar de drummer en een andere gitarist verlieten de band. Pepijn en Berry speelden al samen in een andere groep dus Pepijn vroeg aan Berry om de drums levend te houden! Berry wou dat natuurlijk doen.met ons vieren(cees, pepijn, berry en de andere gitarist) begonnen ze nieuwe nr's te schrijven en te maken. En in 1998 is hun eerste CD ontstaan de mini album "My darkest domain" ze kregen daar goede kritiek op van de fans, maar ze misten nog iets, iets meer gitaar. Na wat zoeken vonden ze Mike die de band compleet maakte, ze toerden rond heel holland. Ze sloten een contract bij een prodiucer voor hun eerste full cd."When good and evil fall in love", daarna was de andere gitarist weg gegaan uit eigen beslissing omdat hij die moeizame opnames niet meer zag zitten. En ze zochten een nieuwe gitarist. Uiteindelijk vonden ze Andrew. Andrew stemde in om mee te speelen en Septuagint begon weer op nieuw en blijven nu steeds door doen